Racjonalne odchudzanie na diecie zbilansowanej, dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Dieta opiera się na produktach o niskim indeksie glikemicznym i może stanowić model żywienia na przyszłość.
Dieta o niskim indeksie glikemicznym opiera się na prawidłowym doborze produktów. Te z niskim IG są trawione znacznie wolniej, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu, dlatego powinny stanowić podstawę diety. Mają one powodować jak najmniejsze zmiany poziomu glukozy we krwi. Wówczas dłużej odczuwamy sytość, a organizm zużywa rezerwy tłuszczu.
Nasz dietetyk komponując posiłki starannie dobiera je w zależności od sezonu i opiera się o najnowsze wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia. Szef kuchni troszczy się, żeby zostały one odpowiednio przyrządzone. Posiłki bazują na kaszach, warzywach, rybach, chudym mięsie, orzechach, owocach oraz produktach nabiałowych. Przygotowywane dania są lekkie i pozwalają na swobodne wykonywanie aktywności fizycznej, dostarczają odpowiedniej energii i budują dobre samopoczucie.
Cztery posiłki dziennie, równomiernie dostarczają energię i chronią przez szybkimi spadkami cukru we krwi, a tym samym przed zmęczeniem, głodem i złym humorem. Po co regularność? Jest to najlepszy system naprawczy metabolizmu, chroniący przed nadwagą i otyłością.
Aktywność fizyczna to nierozłączny element odchudzania, poprawy procesów metabolicznych, a co za tym idzie -utrzymania odpowiedniej wagi. Nasi goście mają do dyspozycji różne formy zajęć pod okiem instruktorów. Ruch na świeżym powietrzu w otoczeniu jezior i lasów, ale też profesjonalny sprzęt do ćwiczeń, salę gimnastyczną, siłownię oraz basen ze strefą odnowy biologicznej.
Zapisując się na nasz newsletter uzyskasz zniżkę 5% na pobyt w naszym Resorcie. Bądź na bieżąco!